‘Vervoer op Betuweroute ligt stil’

Spoorvervoer

Het vervoer over de Betuweroute ligt stil als gevolg van een kabelbreuk op Duits grondgebied op het aansluitende traject tussen Zevenaar en Emmerich.

Dat meldt woordvoerder Jelle Rebbers van DB Schenker Rail Nederland, dat dagelijks zo’n honderd treinen via de grensovergang bij Zevenaar rijdt. De spoorvervoerder heeft te horen gekregen dat de stremming, die dinsdag rond 12.00 uur begon, waarschijnlijk tussen de 36 en 48 uur gaat duren.

Het bedrijf probeert de treinen om te laten rijden, maar die operatie was in de loop van dinsdagmiddag nog niet op gang gekomen. Complicatie was dat zich eerder op de dag een storing op de Brabantroute bij Lage Zwaluwe was, waardoor ook daar het treinverkeer vertraging opliep.

‘We verwachten wel dat een aantal treinen op korte termijn via Venlo omgeleid kan worden. Geluk bij een ongeluk is dat de draaiboeken klaar liggen vanwege de aanleg van het derde spoor in Duitsland’, aldus Rebbers.
De afdeling voorlichting van spoorbeheerder ProRail was dinsdagmiddag onbereikbaar voor een toelichting.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

‘Vervoer op Betuweroute ligt stil’ | NT

‘Vervoer op Betuweroute ligt stil’

Spoorvervoer

Het vervoer over de Betuweroute ligt stil als gevolg van een kabelbreuk op Duits grondgebied op het aansluitende traject tussen Zevenaar en Emmerich.

Dat meldt woordvoerder Jelle Rebbers van DB Schenker Rail Nederland, dat dagelijks zo’n honderd treinen via de grensovergang bij Zevenaar rijdt. De spoorvervoerder heeft te horen gekregen dat de stremming, die dinsdag rond 12.00 uur begon, waarschijnlijk tussen de 36 en 48 uur gaat duren.

Het bedrijf probeert de treinen om te laten rijden, maar die operatie was in de loop van dinsdagmiddag nog niet op gang gekomen. Complicatie was dat zich eerder op de dag een storing op de Brabantroute bij Lage Zwaluwe was, waardoor ook daar het treinverkeer vertraging opliep.

‘We verwachten wel dat een aantal treinen op korte termijn via Venlo omgeleid kan worden. Geluk bij een ongeluk is dat de draaiboeken klaar liggen vanwege de aanleg van het derde spoor in Duitsland’, aldus Rebbers.
De afdeling voorlichting van spoorbeheerder ProRail was dinsdagmiddag onbereikbaar voor een toelichting.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement