Ekol begint spoordienst tussen Zuid-Frankrijk en Zeebrugge

havens

De Turkse logistieke dienstverlener Ekol is een spoordienst begonnen tussen de haven van Sète, aan de Franse mediterrane kust, en de haven van Zeebrugge.

De dienst heeft een frequentie van twee keer per week in beide richtingen en doet over het traject ongeveer 22 uur. Vertrekken in Sète zijn er op woens- en zondagen; in Zeebrugge op dins- en vrijdagen.

Met de spoordienst, die wordt uitgevoerd door operator VIAA, wil Ekol zijn intermodale vervoer in Frankrijk, maar ook naar de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Turkije, het Midden-Oosten en de Maghreb uitbreiden. De trein kan 44 ladingeenheden vervoeren.

Ekol kende al langer een spoordienst tussen Sète en Parijs, met eveneens een frequentie van twee vertrekken per week in beide richtingen. De capaciteit van deze dienst is vijftig eenheden; de reis duurt ongeveer veertien uur.

Het Turkse bedrijf heeft plannen voor meer scheepvaartverbindingen tussen Turkije en Frankrijk. Aan de dienst tussen Turkije en Spanje is een tweede schip toegevoegd, de ‘Fadiq’, dat 340 teu aan containers kan vervoeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Ekol begint spoordienst tussen Zuid-Frankrijk en Zeebrugge | NT

Ekol begint spoordienst tussen Zuid-Frankrijk en Zeebrugge

havens

De Turkse logistieke dienstverlener Ekol is een spoordienst begonnen tussen de haven van Sète, aan de Franse mediterrane kust, en de haven van Zeebrugge.

De dienst heeft een frequentie van twee keer per week in beide richtingen en doet over het traject ongeveer 22 uur. Vertrekken in Sète zijn er op woens- en zondagen; in Zeebrugge op dins- en vrijdagen.

Met de spoordienst, die wordt uitgevoerd door operator VIAA, wil Ekol zijn intermodale vervoer in Frankrijk, maar ook naar de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Turkije, het Midden-Oosten en de Maghreb uitbreiden. De trein kan 44 ladingeenheden vervoeren.

Ekol kende al langer een spoordienst tussen Sète en Parijs, met eveneens een frequentie van twee vertrekken per week in beide richtingen. De capaciteit van deze dienst is vijftig eenheden; de reis duurt ongeveer veertien uur.

Het Turkse bedrijf heeft plannen voor meer scheepvaartverbindingen tussen Turkije en Frankrijk. Aan de dienst tussen Turkije en Spanje is een tweede schip toegevoegd, de ‘Fadiq’, dat 340 teu aan containers kan vervoeren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement