Het webinar is de opmars naar de internationale conferentie Improving Rail Terminal Efficiency, die plaatsvindt op 28 maart op het Freight and Terminal Forum in Utrecht. De gasten van het webinar spreken ook op deze conferentie: Ad Toet, spoorwegconsultant en coördinator van het ELETA-project; Peter Pardoel, lid van de raad van bestuur van de Cabooter Group Venlo & voorzitter van SMART Logistic Center Venlo en Jarno Kuipers, Senior Manager Terminal Development bij Kalmar.

Hoe verbeter je terminal-efficiëntie?

Hoe kan de terminal-efficiëntie worden verbeterd? Welke winst kan dit opleveren voor de spoorgoederensector? En wie is verantwoordelijk voor deze ontwikkelingen? De sprekers zullen tijdens het webinar deze onderwerpen bespreken in een algemene discussieronde. Zijn we afhankelijk van innovatie, automatisering en digitalisering? Of kunnen terminals op andere manieren efficiënter worden? Moeten we opschuiven naar een meer inclusieve en complexe logistieke keten? Of naar kortere treinen en single load treinritten? wordt de experts gevraagd.

Afgezien van deze discussie, zullen de gasten uitleggen waarover ze spreken op de conferentie van 28 maart. Als vertegenwoordiger van Kalmar zal Kuipers worden gevraagd naar zijn expertise als terminal-ontwerper, terwijl Pardoel zal putten uit zijn ervaring als terminal-exploitant in Nederland. Hoe kijkt hij naar de behoeften van de markt? En hoe brengt hij deze behoeften in evenwicht met die van het runnen van een bedrijf?

Aankomsttijd

Toet zal een update geven over het ELETA-project, dat staat voor Electronic Estimated Time of Arrival. Het is een van de projecten die op de agenda kwam tijdens de 2016 TEN-T-dagen in Rotterdam. Hier kwam de sector bijeen om het internationale goederenvervoer per spoor te stimuleren door tien projecten met prioriteit te definiëren.

Hoewel de verwachte aankomsttijd altijd wordt vermeld in het spoorgoederenverkeer, zijn de gegevens weinig accuraat. Nauwkeuriger gegevens kunnen worden berekend door een rekenmethode op basis van algoritmen, een van de doelstellingen van het project.

‘Door gebruik te maken van de ervaringen van eerdere treinreizen en vertragingen uit het verleden, kan Artificial Intelligence of Machine Learning een hogere mate van nauwkeurigheid bereiken’, legt Toet uit. Naast een update te geven van het project, is Toet als ervaren spoorwegconsultant ook in staat om een ​​helikopterview te geven op de marktbehoeften in de spoorgoederensector.

Gratis deelname webinar

Deelname aan het webinar is gratis en de registratie is nog open. Inschrijven kan via het aanmeldformulier.