‘Machinist bestuurt straks tien treinen’

zelfrijdend

Verschillende EU-lidstaten voerden in de afgelopen jaren tests uit met Automatic Train Operation (ATO). Maar ook daarbuiten wordt er volop mee getest. Zo maakte in Rusland eind augustus de zelfrijdende Lastochka-trein zijn eerste testrit. Pavel Popov van JSC NIIAS, een aan de Russische spoorwegen gelinkt onderzoeksinstituut, staat aan het hoofd van het ontwikkelingsteam van dit project.

Foto: Sinara Group

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

‘Machinist bestuurt straks tien treinen’ | NT

‘Machinist bestuurt straks tien treinen’

zelfrijdend

Verschillende EU-lidstaten voerden in de afgelopen jaren tests uit met Automatic Train Operation (ATO). Maar ook daarbuiten wordt er volop mee getest. Zo maakte in Rusland eind augustus de zelfrijdende Lastochka-trein zijn eerste testrit. Pavel Popov van JSC NIIAS, een aan de Russische spoorwegen gelinkt onderzoeksinstituut, staat aan het hoofd van het ontwikkelingsteam van dit project.

Foto: Sinara Group

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu