Staal is essentieel voor de bouw van de infrastructuur van een hyperloop, waaronder de buizen waar het voertuig doorheen zou reizen. De enorme stalen buizen die nodig zijn voor de hyperloop hebben unieke kenmerken in vergelijking met normale buizen.

Zo moeten de voertuigen zich in een omgeving met een lage luchtdruk kunnen verplaatsen. Dit vermindert de weerstand en helpt ook het energieverbruik tot een minimum te beperken. Daarnaast moeten de buizen een rechtlijnige beweging over lange afstanden garanderen.

3,5 meter diameter

Tata Steel en Posco gaan hoogwaardig staal op maat ontwikkelen voor gebruik in deze buizen met een grote diameter – tot zo’n 3,5 meter. Daarnaast bundelen de partijen hun inspanningen op gebied van onderzoek naar innovatieve buisconcepten en -ontwerpen.

Ernst Hoogenes, Chief Technical Officer van Tata Steel: ‘Wereldwijd hebben hyperloops veel potentie om duurzaam hoge hogesnelheidsvervoer in de toekomst te realiseren. Dit maakt dat het bijzonder spannende projecten zijn.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement