Hun collega’s in het personenvervoer en de infrastructuur bij de Deutsche Bahn zullen vanaf woensdagmiddag 14 uur gaan staken.

De stakingen zullen drie dagen beslaan, aldus de vakbond en op vrijdag 13 augustus om 2 uur eindigen. Inzet is een loonsverhoging van 3,2% voor de machinisten die dit jaar in de publieke sector is overeengekomen. De machinisten willen in het semi-overheidsbedrijf DB dezelfde cao afspraak doorvoeren. Daarbij kregen ambtenaren er in april van dit jaar al 1,4% bij en in april 2022 nog eens 1,8%.

Multimodaal vervoer

De directie van Deutsche Bahn was akkoord met looneis van de vakbond, maar wilde die wel over een periode van 40 maanden uitsmeren. Rond 70% van de GDL-leden heeft vervolgens in grote meerderheid (95%) voor de staking gestemd.

Deutsche Bahn kon woensdagochtend nog geen commentaar geven op de schade bij het railgoederenvervoer. Volgens de Duitse vakkrant DVZ zijn de meeste treinen in het zogeheten multimodaal vervoer, 170 per dag, nog wel in de buurt van de  bestemmingsterminal afgeleverd voor verder vervoer. Het gaat daarbij zowel om binnenlandse als internationale treinen die in de loop van vandaag alsnog naar de terminals worden gereden, zegt het bedrijf Kombiverkehr tegen de Duitse vakkrant DVZ.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding