De spoorlijn gaat lopen van Ain Sukhna aan de Rode Zee naar Alexandrië aan de Middellandse Zee. Dat traject heeft een lengte van 660 kilometer. Daar komen elektrische passagiers- en goederentreinen op te rijden. Die treinen worden door Siemens gebouwd. Het bedrijf levert ook signaleringstechnologie en onderhoudsdiensten voor de komende vijftien jaar.

Siemens werkt bij de aanleg samen met lokale partijen. In totaal is met de opdracht 4,5 miljard dollar, omgerekend 3,8 miljard euro, gemoeid. Daarvan gaat 3 miljard dollar naar Siemens. Het Duitse concern wist bij het meedingen naar het contract concurrentie van Chinese bedrijven en het Franse Alstom te verslaan.

De onderneming praat nog met Egypte over hogesnelheidslijnen die gaan lopen vanuit hoofdstad Caïro naar andere delen van het land. In totaal zouden de hogesnelheidslijnen dan een lengte van 1800 kilometer krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding