De wagons zijn speciaal ontwikkeld voor het vervoeren van agriculturele producten en hebben een laadcapaciteit van bijna 70 ton. Ook zijn de wagons uitgerust met GPS-apparatuur en zijn de wagons geschikt voor digitaal automatisch koppelen.

Tijdens een persconferentie van Rail Cargo Group liet het bedrijf al weten ‘zeer betrokken’ te zijn bij het transport van graan per spoor

Clemens Först, ceo van Rail Cargo Group, zegt bovendien te verwachten in de toekomst een grote hoeveelheid graan uit Oekraïne via land naar Europa vervoerd zal worden omdat het land een tweede optie nodig heeft.

Volgens de cijfers die het bedrijf presenteerde, transporteerde Rail Cargo Group in oktober 124.932 ton graan uit het land, een lichte daling ten opzichte van de twee maanden ervoor. In juli exporteerde de vervoerder echter nog maar 104.960 ton graan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement