Blusvoorzieningen op Europoort op orde, geen boete voor ProRail

succesvolle pilot

ProRail heeft op Europoort een succesvolle pilot uitgevoerd met het spoelen van de leidingen van de permanente blusvoorzieningen op het emplacement op de vereiste snelheid van drie meter per seconde. Op de emplacementen Waalhaven Zuid, Maasvlakte, Botlek en Pernis wordt er nog gewerkt aan een planning voor een vergelijkbare proef. De spoorbeheerder laat bovendien weten dat er geen sanctie wordt opgelegd vanuit de milieudienst voor het niet op tijd spoelen van de leidingen.

Blustrein, Waalhaven Zuid, ProRail
Foto: NT/Simone van der Lee

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Blusvoorzieningen op Europoort op orde, geen boete voor ProRail | NT

Blusvoorzieningen op Europoort op orde, geen boete voor ProRail

succesvolle pilot

ProRail heeft op Europoort een succesvolle pilot uitgevoerd met het spoelen van de leidingen van de permanente blusvoorzieningen op het emplacement op de vereiste snelheid van drie meter per seconde. Op de emplacementen Waalhaven Zuid, Maasvlakte, Botlek en Pernis wordt er nog gewerkt aan een planning voor een vergelijkbare proef. De spoorbeheerder laat bovendien weten dat er geen sanctie wordt opgelegd vanuit de milieudienst voor het niet op tijd spoelen van de leidingen.

Blustrein, Waalhaven Zuid, ProRail
Foto: NT/Simone van der Lee

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu