Haeger & Schmidt test digitale planner voor treinen naar Rotterdam

Digitalisering spoorsector

Haeger & Schmidt Logistics (HSL) heeft een eigen digitale planner ontwikkeld voor intermodaal transport. Volgens de logistiek dienstverlener is er veel software te vinden voor het plannen van vrachtwagens, maar is er nog niks voor intermodale treinen op de markt gebracht. De zogeheten ‘Train-Optimizer’ wordt nu getest op de Alsace-Rotterdam-Express, een intermodale lijndienst met acht bloktreinen tussen Straatsburg/Kehl en Rotterdam.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Haeger & Schmidt test digitale planner voor treinen naar Rotterdam | NT

Haeger & Schmidt test digitale planner voor treinen naar Rotterdam

Digitalisering spoorsector

Haeger & Schmidt Logistics (HSL) heeft een eigen digitale planner ontwikkeld voor intermodaal transport. Volgens de logistiek dienstverlener is er veel software te vinden voor het plannen van vrachtwagens, maar is er nog niks voor intermodale treinen op de markt gebracht. De zogeheten ‘Train-Optimizer’ wordt nu getest op de Alsace-Rotterdam-Express, een intermodale lijndienst met acht bloktreinen tussen Straatsburg/Kehl en Rotterdam.

Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu