De installatie is deze maand in gebruik genomen en over de opbrengst is, bij dit zonnige weer, geen klagen. Het gehele dak van het nieuwe distributiecentrum op het Greenport Venlo is met zonnepanelen bedekt. Ze leveren samen per jaar 7.000 megawattuur (MWh) op, genoeg om tweeduizend huishoudens een jaar lang van energie te voorzien. Het dak van het dc van Michael Kors meet ongeveer 80.000 vierkante meter.

Op Greenport Venlo is ontwikkelingsbedrijf Etriplus actief dat het project met zonnepanelen bij Michael Kors als eerste heeft aangepakt en hoopt dat andere bedrijven op het park volgen. Etriplus werkt samen met de zonnepanelenspecialist KiesZon, overigens een dochterbedrijf van Greenchoice, een aandeelhouder in Etriplus.

Michael Kors zal van de opgewekte duurzame stroom ongeveer de helft afnemen. De rest wordt doorgeleverd aan bedrijven en woningen in de regio. De aanleg van de zonnepanelen vergde een kleine subsidie van de provincie Limburg (92.000 euro) voor aanvullende versterking van de dakconstructie van het nieuwe dc.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement