Chauffeur staat terecht voor vuren op wagens

Een 58-jarige vrachtwagenchauffeur staat sinds maandag in de Duitse stad Würzburg voor poging tot moord terecht.

Hij zou vanachter het stuur in de jaren 2008 tot en met 2013 vele malen op vrachtwagens op Duitse snelwegen hebben geschoten. In totaal zou het om meer dan 700 keer gaan, maar de man zijn ‘slechts’ 118 gevallen ten laste gelegd.

Door de beschietingen raakten drie mensen gewond. Een zakenvrouw werd het ernstigst getroffen. Zij liep een verwonding aan haar hals op. De mysterieuze reeks schoten op snelwegen kreeg veel publiciteit. De politie achterhaalde de identiteit van de verdachte door de kentekens op de weggedeelten waar was geschoten met elkaar te vergelijken.

Het Openbaar Ministerie denkt dat de man andere chauffeurs ‘een lesje wilde leren’, omdat een vrachtwagen hem eens bijna van de weg had gedrukt. De verdediging noemt de aanklacht van poging tot moord niet terecht. De man heeft weliswaar bekend dat hij op andere wagens heeft geschoten, maar hij heeft niemand willen verwonden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Chauffeur staat terecht voor vuren op wagens | NT

Chauffeur staat terecht voor vuren op wagens

Een 58-jarige vrachtwagenchauffeur staat sinds maandag in de Duitse stad Würzburg voor poging tot moord terecht.

Hij zou vanachter het stuur in de jaren 2008 tot en met 2013 vele malen op vrachtwagens op Duitse snelwegen hebben geschoten. In totaal zou het om meer dan 700 keer gaan, maar de man zijn ‘slechts’ 118 gevallen ten laste gelegd.

Door de beschietingen raakten drie mensen gewond. Een zakenvrouw werd het ernstigst getroffen. Zij liep een verwonding aan haar hals op. De mysterieuze reeks schoten op snelwegen kreeg veel publiciteit. De politie achterhaalde de identiteit van de verdachte door de kentekens op de weggedeelten waar was geschoten met elkaar te vergelijken.

Het Openbaar Ministerie denkt dat de man andere chauffeurs ‘een lesje wilde leren’, omdat een vrachtwagen hem eens bijna van de weg had gedrukt. De verdediging noemt de aanklacht van poging tot moord niet terecht. De man heeft weliswaar bekend dat hij op andere wagens heeft geschoten, maar hij heeft niemand willen verwonden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement