Deze stroom hoeft niet meer door de dynamo gegenereerd te worden waardoor de motor minder hard hoeft te werken. Dat scheelt zo’n 5-7% brandstof en dus ook CO2 uitstoot.

Van der Linden is een middelgrote logistiek dienstverlener die rijdt voor klanten zoals Twinpack en Vegro. Op het terrein staat dan ook veel getrokken materiaal, met de reclame van die klanten op de zijkant. Sinds het aantreden van directeur en DGA Frans Zoetmulder in 2019 is het bedrijf gegroeid van 20 naar 33 voertuigen.

Zonnepanelen

IM Efficiency uit Helmond heeft met SolarOnTop de techniek van de zonnepanelen ontwikkeld. Zoetmulder:  ‘Ik kwam via via op hun pad en heb gewoon de telefoon gepakt. Een belangrijke voorwaarde voor mij was dat het systeem probleemloos geïntegreerd kon worden in de architectuur van de truck. Ik wil geen tegengestelde meningen wanneer het onverhoopt mis gaat. Daarom heb ik de Scania dealer gevraagd om mij dit bevestigen en die heeft tot in Zweden hiervoor toestemming gekregen.’

Frans Zoetmulder was hij onder andere de founding director van ERS Railways in Rotterdam. In 2019 kwamen Ard van der Linden (inmiddels 4e generatie) en Frans Zoetmulder overeen dat alle aandelen van het bedrijf door de laatstgenoemde werden overgenomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement