Onzekerheid troef bij indexering kosten wegvervoer vanaf 2023

Analyse

De kristallen bol is voor ondernemers in het wegvervoer steeds moeilijker te lezen. Hoe ontwikkelen de brandstofprijzen zich? Wat gaat er met de loonkosten gebeuren als er straks een nieuwe cao is? Door de grote onzekerheid heeft onderzoeksbureau Panteia zijn jaarlijkse kostenprognose zelfs uit moeten stellen. Ondanks de ongewisse situatie lijkt één ding echter zeker: er komt een kostenschok aan die het huidige prijsniveau flink op zijn kop zal zetten.

Foto: NT / Foto Ries van Wendel de Joode

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Onzekerheid troef bij indexering kosten wegvervoer vanaf 2023 | NT

Onzekerheid troef bij indexering kosten wegvervoer vanaf 2023

Analyse

De kristallen bol is voor ondernemers in het wegvervoer steeds moeilijker te lezen. Hoe ontwikkelen de brandstofprijzen zich? Wat gaat er met de loonkosten gebeuren als er straks een nieuwe cao is? Door de grote onzekerheid heeft onderzoeksbureau Panteia zijn jaarlijkse kostenprognose zelfs uit moeten stellen. Ondanks de ongewisse situatie lijkt één ding echter zeker: er komt een kostenschok aan die het huidige prijsniveau flink op zijn kop zal zetten.

Foto: NT / Foto Ries van Wendel de Joode

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding