Dat bedrag hadden de ongeveer 60 chauffeurs, die voornamelijk uit Oezbekistan en Georgië komen, nog tegoed. Een deel van de truckers was al uitbetaald, maar de groep wachtte uit solidariteit totdat de volledige 300.000 euro was overgemaakt.

Nadat de laatste truckers hun loon vrijdag ontvingen, hebben ze de parkeerplaats verlaten en de sleutels van de vrachtwagens overhandigd aan de eigenaar. Veel chauffeurs gaven eerder al aan ontslag te nemen op het moment dat ze hun geld zouden krijgen.

Knokploeg

De werknemers van de transportbedrijven Lukmaz, Agmaz en Imperia legden het werk eind maart neer nadat ze geen loon meer kregen. Er speelde al langer ontevredenheid over hun werkomstandigheden.

De staking werd groot nieuws in Duitsland nadat de eigenaar een knokploeg ter plaatse stuurde om zijn voertuigen terug te vorderen. De Poolse Rutkowski-groep werd door de Duitse politie weggestuurd, sommige leden werden gearresteerd. Inmiddels zijn zij weer op vrije voeten.

De staking past volgens vakbonden in een groter plaatje van uitbuiting van chauffeurs uit landen van buiten de EU. Ook in het Europese Parlement werd aandacht voor de zaak gevraagd.