Wijsmuller eist miljoenen van Lloyd’s

HAARLEM – Het bergingsbedrijf Wijsmuller uit IJmuiden heeft bij de Britse verzekeringsmaatschappij Lloyd’s een schadeclaim ingediend van ruim 2,4 miljoen dollar, meer dan 4,5 miljoen gulden. Wijsmuller eist dat geld omdat er sinds eind vorig jaar materieel van het bedrijf, waaronder twee sleepboten, in Algerije wordt vastgehouden. Gisteren diende bij de rechtbank in Haarlem een kort geding rond de kwestie.

Wijsmuller eist in het geding een voorschot van ruim zes ton op de totale schadeclaim, of anders een bankgarantie. Het bergingsbedrijf zegt door de affaire in financiele problemen te zijn geraakt.
De verzekeringsclaim van Wijsmuller houdt verband met een opdracht in de Algerijnse havenstad Arzew. De IJmuidense onderneming hielp daar vorig jaar samen met Zwagerman International uit Nederhorst den Berg bij de aanleg van een havenhoofd. De Joegoslavische hoofdaannemer van het project had met de Algerijnse autoriteiten afgesproken dat het werk eind vorig jaar klaar zou zijn. De werkzaamheden liepen echter forse vertraging op. Als tegenmaatregel weigerde Algerije het materieel van Wijsmuller vrij te geven.
Volgens het Nederlandse bedrijf heeft het die tegenvaller vooraf verzekerd bij Lloyd’s in Londen. De Britse verzekeraar weigert echter tot dusverre met geld over de brug te komen. Wijsmuller verwijt de verzekeraar ook dat ze die weigering niet heeft gemotiveerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Wijsmuller eist miljoenen van Lloyd’s | NT

Wijsmuller eist miljoenen van Lloyd’s

HAARLEM – Het bergingsbedrijf Wijsmuller uit IJmuiden heeft bij de Britse verzekeringsmaatschappij Lloyd’s een schadeclaim ingediend van ruim 2,4 miljoen dollar, meer dan 4,5 miljoen gulden. Wijsmuller eist dat geld omdat er sinds eind vorig jaar materieel van het bedrijf, waaronder twee sleepboten, in Algerije wordt vastgehouden. Gisteren diende bij de rechtbank in Haarlem een kort geding rond de kwestie.

Wijsmuller eist in het geding een voorschot van ruim zes ton op de totale schadeclaim, of anders een bankgarantie. Het bergingsbedrijf zegt door de affaire in financiele problemen te zijn geraakt.
De verzekeringsclaim van Wijsmuller houdt verband met een opdracht in de Algerijnse havenstad Arzew. De IJmuidense onderneming hielp daar vorig jaar samen met Zwagerman International uit Nederhorst den Berg bij de aanleg van een havenhoofd. De Joegoslavische hoofdaannemer van het project had met de Algerijnse autoriteiten afgesproken dat het werk eind vorig jaar klaar zou zijn. De werkzaamheden liepen echter forse vertraging op. Als tegenmaatregel weigerde Algerije het materieel van Wijsmuller vrij te geven.
Volgens het Nederlandse bedrijf heeft het die tegenvaller vooraf verzekerd bij Lloyd’s in Londen. De Britse verzekeraar weigert echter tot dusverre met geld over de brug te komen. Wijsmuller verwijt de verzekeraar ook dat ze die weigering niet heeft gemotiveerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement