Het extra schip is de 39.749 dwt metende ‘Star Eagle’ die op 29 januari in Antwerpen en op 3 februari in Rotterdam wordt verwacht. De inzet van een vijfde schip levert niet alleen extra capaciteit op, maar moet ook de stiptheid van het vaarschema ten goede komen.
Grieg Star Shipping biedt twee tot drie afvaarten per maand uit Rotterdam en Bremen. Antwerpen wordt doorgaans om de twee reizen rechtstreeks bediend en één keer per maand gaat er ook een schip in IJmuiden laden.

De vaste loshavens aan de overkant van de Atlantische Oceaan zijn Houston en Mobile, maar ook Altamira en New Orleans worden regelmatig aangelopen. Via Houston zijn er doorvoermogelijkheden naar de westkust van Zuid-Amerika.

Volgens de Noren is er op het vaargebied momenteel een groot aanbod aan breakbulk en projectlading en komt de capaciteitsuitbreiding dan ook tegemoet aan een vraag uit de markt.