Odfjell-lading wijkt uit naar Antwerpen

Spoor

Een aantal klanten van Odfjell die gewoonlijk lading via de stilgelegde terminal in de Rotterdamse Botlek aanvoeren, zijn uitgeweken naar Antwerpen. Dat is een klap voor DB Schenker Rail Nederland.

Het spoorbedrijf vervoert vanaf de terminal in Rotterdam veel lading naar het Europese hinterland. Zo gaan er wekelijks zowel complete treinen als een groot aantal losse wagons naar bestemmingen in onder meer Duitsland en Italië met ladingen zoals ethanol en methanol.

Volgens woordvoerder Jelle Rebbers van DB Schenker is 90% van dat vervoer weggevallen sinds Odfjell twee weken geleden tot een ‘safety shutdown’ van zijn vestiging in de Botlek besloot. Op dat moment stond een fors aantal wagons van de spoorvervoerder op de terminal. Die zijn in de loop van vorige week afgevoerd.

Het huidige ladingverlies loopt in de tientallen wagons per week. Daarbij gaat het vaak om ‘specialties’, dure chemicaliën die in kleine hoeveelheden worden gemaakt en waarvoor hoge vervoersprijzen gelden. DB Schenker Rail Nederland lijdt daardoor een relatief groot omzetverlies.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Odfjell-lading wijkt uit naar Antwerpen | NT

Odfjell-lading wijkt uit naar Antwerpen

Spoor

Een aantal klanten van Odfjell die gewoonlijk lading via de stilgelegde terminal in de Rotterdamse Botlek aanvoeren, zijn uitgeweken naar Antwerpen. Dat is een klap voor DB Schenker Rail Nederland.

Het spoorbedrijf vervoert vanaf de terminal in Rotterdam veel lading naar het Europese hinterland. Zo gaan er wekelijks zowel complete treinen als een groot aantal losse wagons naar bestemmingen in onder meer Duitsland en Italië met ladingen zoals ethanol en methanol.

Volgens woordvoerder Jelle Rebbers van DB Schenker is 90% van dat vervoer weggevallen sinds Odfjell twee weken geleden tot een ‘safety shutdown’ van zijn vestiging in de Botlek besloot. Op dat moment stond een fors aantal wagons van de spoorvervoerder op de terminal. Die zijn in de loop van vorige week afgevoerd.

Het huidige ladingverlies loopt in de tientallen wagons per week. Daarbij gaat het vaak om ‘specialties’, dure chemicaliën die in kleine hoeveelheden worden gemaakt en waarvoor hoge vervoersprijzen gelden. DB Schenker Rail Nederland lijdt daardoor een relatief groot omzetverlies.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement