Erfgoed op agenda bij ontwikkeling havengebied Antwerpen

Erfgoed

Het Vlaamse Gewest, de Maatschappij Linkerscheldeoever en het Gemeentelijk Havenbedrijf hebben een wetenschappelijke studie laten uitvoeren naar het rurale erfgoed op Linkeroever.

Bedoeling is de studie als basis te gebruiken om tot een globale en geïntegreerde aanpak voor erfgoed en landschap te komen bij de concrete invulling van de ontwikkeling van het Antwerpse havengebied op Linkeroever (foto).

Volgens procesmanager Jan Hemelaer van de Vlaamse overheid is deze wetenschappelijke studie uniek in haar omvang. Ze bracht het bestaande erfgoed in kaart en maakte een evaluatie van de waarde ervan. Het onderzoek werd uitgevoerd door een consortium van deskundigen, inclusief het studiebureau Technum, de Universiteit Antwerpen en het archeologisch onderzoeksbureau GATE).

Het volledige onderzoeksrapport is vrij te raadplegen op www.havenvandetoekomst-antwerpen.be

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Erfgoed op agenda bij ontwikkeling havengebied Antwerpen | NT

Erfgoed op agenda bij ontwikkeling havengebied Antwerpen

Erfgoed

Het Vlaamse Gewest, de Maatschappij Linkerscheldeoever en het Gemeentelijk Havenbedrijf hebben een wetenschappelijke studie laten uitvoeren naar het rurale erfgoed op Linkeroever.

Bedoeling is de studie als basis te gebruiken om tot een globale en geïntegreerde aanpak voor erfgoed en landschap te komen bij de concrete invulling van de ontwikkeling van het Antwerpse havengebied op Linkeroever (foto).

Volgens procesmanager Jan Hemelaer van de Vlaamse overheid is deze wetenschappelijke studie uniek in haar omvang. Ze bracht het bestaande erfgoed in kaart en maakte een evaluatie van de waarde ervan. Het onderzoek werd uitgevoerd door een consortium van deskundigen, inclusief het studiebureau Technum, de Universiteit Antwerpen en het archeologisch onderzoeksbureau GATE).

Het volledige onderzoeksrapport is vrij te raadplegen op www.havenvandetoekomst-antwerpen.be

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement