Grote drukte voor binnenvaart door storende sluizen

Vertragingen door onderhoud

De capaciteit van de binnenvaart is fors beperkt deze zomer. Typerend is misschien wel het hoofdpijndossier Sluis Weurt. Vorig jaar opereerde de sluis 29% van de tijd beperkt. Dit jaar is dat nog wat meer. Koninklijke Binnenvaart Nederland (KBN) berekende dat het van januari tot en met juni 43% van de tijd beperkt was. Daar komen nu nog eens extra stremmingen bij.

Foto: ANP

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Grote drukte voor binnenvaart door storende sluizen | NT

Grote drukte voor binnenvaart door storende sluizen

Vertragingen door onderhoud

De capaciteit van de binnenvaart is fors beperkt deze zomer. Typerend is misschien wel het hoofdpijndossier Sluis Weurt. Vorig jaar opereerde de sluis 29% van de tijd beperkt. Dit jaar is dat nog wat meer. Koninklijke Binnenvaart Nederland (KBN) berekende dat het van januari tot en met juni 43% van de tijd beperkt was. Daar komen nu nog eens extra stremmingen bij.

Foto: ANP

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu