Danser Group, Swissterminal en DP World starten gezamenlijke afvaarten op de Rijn

Binnenvaart

Logistiek dienstverleners Danser Group, Swissterminal en DP World gaan samenwerken met gezamenlijke binnenvaartdiensten op de Rijn.

De Swissterminal in Basel. Foto: Danser Group

Met twee afvaarten per week verbinden de koppelverbanden rechtstreeks de inland terminals in Birsfelden (CH), Basel (CH), Weil am Rhein (D), Ottmarsheim (F), Strasbourg (F) en Kehl (D) met de deepsea containerterminals en empty container depots in Rotterdam (NL) en Antwerpen (B).

De partijen willen hiermee de vaarschema’s verder stabiliseren met concurrerende transittijden tussen het achterland en de zeehavens. Met een laag brandstofverbruik en een hoog laadvermogen is binnenvaart een milieuvriendelijke en kosteneffectieve vorm van achterland transport.

Danser Group, Swissterminal en DP World starten gezamenlijke afvaarten op de Rijn | NT

Danser Group, Swissterminal en DP World starten gezamenlijke afvaarten op de Rijn

Binnenvaart

Logistiek dienstverleners Danser Group, Swissterminal en DP World gaan samenwerken met gezamenlijke binnenvaartdiensten op de Rijn.

De Swissterminal in Basel. Foto: Danser Group

Met twee afvaarten per week verbinden de koppelverbanden rechtstreeks de inland terminals in Birsfelden (CH), Basel (CH), Weil am Rhein (D), Ottmarsheim (F), Strasbourg (F) en Kehl (D) met de deepsea containerterminals en empty container depots in Rotterdam (NL) en Antwerpen (B).

De partijen willen hiermee de vaarschema’s verder stabiliseren met concurrerende transittijden tussen het achterland en de zeehavens. Met een laag brandstofverbruik en een hoog laadvermogen is binnenvaart een milieuvriendelijke en kosteneffectieve vorm van achterland transport.