Column – Heet metaal, blauw ijs

Brokstukken bij MAA

Als nazaat van een uit Frankrijk weggebonjourde hugenoot ben ik bepaald geen autoriteit op het gebied van katholieke wonderen. Maar ik vermoed dat het vrachtvliegtuig dat afgelopen weekend vlak na het opstijgen van Maastricht Aachen Airport (MAA) een zwikkie metalen onderdelen dropte boven het Limburgse dorp Meerssen, hier of daar binnen het actiegroepencollectief Alliantie Tegen Uitbreiding MAA aanleiding kan zijn geweest om te spreken van een geschenk uit de hemel. Kort nadat verkenner Pieter van Geel met zijn advies kwam om MAA een toekomst als pure vrachtluchthaven te geven, heeft de brokkenpiloot van Longtail Aviation de luchthaventegenstanders in elk geval nieuwe munitie gegeven om MAA zo klein en stil mogelijk te houden.

Maastricht-Aachen-Airport-High
Foto: MAA

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Column – Heet metaal, blauw ijs | NT

Column – Heet metaal, blauw ijs

Brokstukken bij MAA

Als nazaat van een uit Frankrijk weggebonjourde hugenoot ben ik bepaald geen autoriteit op het gebied van katholieke wonderen. Maar ik vermoed dat het vrachtvliegtuig dat afgelopen weekend vlak na het opstijgen van Maastricht Aachen Airport (MAA) een zwikkie metalen onderdelen dropte boven het Limburgse dorp Meerssen, hier of daar binnen het actiegroepencollectief Alliantie Tegen Uitbreiding MAA aanleiding kan zijn geweest om te spreken van een geschenk uit de hemel. Kort nadat verkenner Pieter van Geel met zijn advies kwam om MAA een toekomst als pure vrachtluchthaven te geven, heeft de brokkenpiloot van Longtail Aviation de luchthaventegenstanders in elk geval nieuwe munitie gegeven om MAA zo klein en stil mogelijk te houden.

Maastricht-Aachen-Airport-High
Foto: MAA

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen