Rampjaarwoorden

Column

In de ‘Woord van het jaar’-verkiezing van Van Dale dolven de ‘klimaatdrammer’ en de ‘klimaatspijbelaar’ in het laatste jaar voor corona, 2019, nog het onderspit tegen de ‘boomer’, een omschrijving voor personen die geboren zijn tussen het einde van de Tweede Wereldoorlog en pakweg 1965 en die volgens jongere generaties anno 2019 te veel klaagden over de moderne tijd. In de 2022-editie tilt Van Dale alsnog een klimaatwoord op het schild, en het is de vraag of het woord daar nog vanaf te bikken is, want het betreft de ‘klimaatklever’, een persoon dat zichzelf vastlijmt aan een beroemd schilderij, een talkshowtafel of een ander in het oog springend object om extra aandacht te vestigen op de problematiek van de opwarming van de aarde.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Rampjaarwoorden | NT

Rampjaarwoorden

Column

In de ‘Woord van het jaar’-verkiezing van Van Dale dolven de ‘klimaatdrammer’ en de ‘klimaatspijbelaar’ in het laatste jaar voor corona, 2019, nog het onderspit tegen de ‘boomer’, een omschrijving voor personen die geboren zijn tussen het einde van de Tweede Wereldoorlog en pakweg 1965 en die volgens jongere generaties anno 2019 te veel klaagden over de moderne tijd. In de 2022-editie tilt Van Dale alsnog een klimaatwoord op het schild, en het is de vraag of het woord daar nog vanaf te bikken is, want het betreft de ‘klimaatklever’, een persoon dat zichzelf vastlijmt aan een beroemd schilderij, een talkshowtafel of een ander in het oog springend object om extra aandacht te vestigen op de problematiek van de opwarming van de aarde.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen