Van ’s werelds oudste zeehaven Byblos naar Rotterdam en Ningbo-Zhoushan

Column

Wat was de eerste zeehaven uit de wereldgeschiedenis? Ik schrijf al heel wat jaren voor deze transportkrant en las privé veel geschiedenisverhalen, maar het antwoord op genoemde quizvraag had ik tot voor kort toch schuldig moeten blijven. Byblos is de naam, weten we nu dus.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Van ’s werelds oudste zeehaven Byblos naar Rotterdam en Ningbo-Zhoushan | NT

Van ’s werelds oudste zeehaven Byblos naar Rotterdam en Ningbo-Zhoushan

Column

Wat was de eerste zeehaven uit de wereldgeschiedenis? Ik schrijf al heel wat jaren voor deze transportkrant en las privé veel geschiedenisverhalen, maar het antwoord op genoemde quizvraag had ik tot voor kort toch schuldig moeten blijven. Byblos is de naam, weten we nu dus.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen