Forumshoppen loont bij CMR-vervoer

RAAD & recht

De Supreme Court in Groot-Brittannië heeft in een recente rechtszaak een interessante uitspraak gedaan over de vraag of een vervoerder op grond van het CMR-verdrag verplicht is om schadevergoeding te betalen voor niet gezuiverde accijnzen. De uitkomst is radicaal anders dan de Nederlandse uitleg van het CMR-verdrag op dit punt. Het laat nog maar eens zien dat het kan lonen om te forumshoppen als er CMR-vervoer in het spel is.

Foto: NT

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Forumshoppen loont bij CMR-vervoer | NT

Forumshoppen loont bij CMR-vervoer

RAAD & recht

De Supreme Court in Groot-Brittannië heeft in een recente rechtszaak een interessante uitspraak gedaan over de vraag of een vervoerder op grond van het CMR-verdrag verplicht is om schadevergoeding te betalen voor niet gezuiverde accijnzen. De uitkomst is radicaal anders dan de Nederlandse uitleg van het CMR-verdrag op dit punt. Het laat nog maar eens zien dat het kan lonen om te forumshoppen als er CMR-vervoer in het spel is.

Foto: NT

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu