In het douanerecht is niks zwart/wit

RAAD & recht

Het kostte destijds meer dan tien jaar aan onderhandelingen om in mei 2016 het huidige Europese douanewetboek, de UCC, in werking te krijgen. Nog geen acht jaar later horen we de opvolger MUCC alweer aan de poort rammelen. Het UCC is nog niet eens volledig geïmplementeerd. Waarom zoveel haast?

Foto: Marco De Swart

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

In het douanerecht is niks zwart/wit | NT

In het douanerecht is niks zwart/wit

RAAD & recht

Het kostte destijds meer dan tien jaar aan onderhandelingen om in mei 2016 het huidige Europese douanewetboek, de UCC, in werking te krijgen. Nog geen acht jaar later horen we de opvolger MUCC alweer aan de poort rammelen. Het UCC is nog niet eens volledig geïmplementeerd. Waarom zoveel haast?

Foto: Marco De Swart

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen