Chinese miljoenenstad in lockdown na drie coronabesmettingen

Yuzhou

De Chinese miljoenenstad Yuzhou is in de nacht van maandag op dinsdag in lockdown gegaan. De maatregel is ingevoerd nadat drie inwoners van de stad in de afgelopen dagen positief hadden getest op het coronavirus. Yuzhou heeft ongeveer 1,2 miljoen inwoners.

Mensen moeten thuisblijven, bus- en taxidiensten zijn gestremd en winkelcentra en musea zijn gesloten. Autoriteiten schroeven de beveiliging op in de stad om de maatregelen te handhaven.

China voert een streng coronabeleid. Autoriteiten proberen uitbraken te bestrijden met lokale lockdowns en bijvoorbeeld het massaal testen van stadsbewoners. Vorige maand ging miljoenenstad Xi’an in lockdown. Hier kampen sommige inwoners nu met voedseltekorten. Daardoor ontstond volgens berichten op sociale media een ruilhandel in levensmiddelen.

China heeft momenteel extra belang bij het tegengaan van virusuitbraken. Het land maakt zich klaar voor de Olympische Winterspelen, die volgende maand van start gaan in hoofdstad Beijing.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Chinese miljoenenstad in lockdown na drie coronabesmettingen | NT

Chinese miljoenenstad in lockdown na drie coronabesmettingen

Yuzhou

De Chinese miljoenenstad Yuzhou is in de nacht van maandag op dinsdag in lockdown gegaan. De maatregel is ingevoerd nadat drie inwoners van de stad in de afgelopen dagen positief hadden getest op het coronavirus. Yuzhou heeft ongeveer 1,2 miljoen inwoners.

Mensen moeten thuisblijven, bus- en taxidiensten zijn gestremd en winkelcentra en musea zijn gesloten. Autoriteiten schroeven de beveiliging op in de stad om de maatregelen te handhaven.

China voert een streng coronabeleid. Autoriteiten proberen uitbraken te bestrijden met lokale lockdowns en bijvoorbeeld het massaal testen van stadsbewoners. Vorige maand ging miljoenenstad Xi’an in lockdown. Hier kampen sommige inwoners nu met voedseltekorten. Daardoor ontstond volgens berichten op sociale media een ruilhandel in levensmiddelen.

China heeft momenteel extra belang bij het tegengaan van virusuitbraken. Het land maakt zich klaar voor de Olympische Winterspelen, die volgende maand van start gaan in hoofdstad Beijing.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement