Belgische markt voor nieuwe bedrijfsvoertuigen draait op volle toeren

Forse groei

Tijdens de eerste zes maanden van 2023 nam het aantal nieuwe bedrijfsvoertuigen met een Belgische nummerplaat fors toe, vergeleken met dezelfde periode in 2022. Dit blijkt uit de cijfers van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en sectororganisatie Febiac.

Foto: Shutterstock

Einde juni waren er 36.352 nieuwe lichte bedrijfsvoertuigen (<3,5 ton) ingeschreven, 22,97% meer dan een jaar eerder. In de maand juni bedroeg de stijging zelfs 41,42%. Ook de markten voor zware bedrijfsvoertuigen van minder en meer dan 16 ton vertonen groeicijfers, zwel over het hele semester als over de maand juni afzonderlijk.

Zware bedrijfsvoertuigen van minder dan 16 ton stegen met +42,70% in juni en met +25,15% (+124 eenheden) over het halfjaar. De in volume veel grotere markt voor bedrijfsvoertuigen vanaf 16 ton, groeide in juni met 43,52% en in het hele eerste semester met +24,36%, waardoor het voor deze voertuigen het sterkste semester is sinds 2019.

In juni gingen de inschrijvingen voor trekkers zelfs met 55,20% vooruit. Aanhangwagens daarentegen verloren wel terrein, 15,75% in juni en 15,03% in het hele semester. Een nuance bij de groeicijfers is dat die voor nieuwe personenwagens een nog veel explicietere stijging vertonen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Belgische markt voor nieuwe bedrijfsvoertuigen draait op volle toeren | NT

Belgische markt voor nieuwe bedrijfsvoertuigen draait op volle toeren

Forse groei

Tijdens de eerste zes maanden van 2023 nam het aantal nieuwe bedrijfsvoertuigen met een Belgische nummerplaat fors toe, vergeleken met dezelfde periode in 2022. Dit blijkt uit de cijfers van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit & Vervoer en sectororganisatie Febiac.

Foto: Shutterstock

Einde juni waren er 36.352 nieuwe lichte bedrijfsvoertuigen (<3,5 ton) ingeschreven, 22,97% meer dan een jaar eerder. In de maand juni bedroeg de stijging zelfs 41,42%. Ook de markten voor zware bedrijfsvoertuigen van minder en meer dan 16 ton vertonen groeicijfers, zwel over het hele semester als over de maand juni afzonderlijk.

Zware bedrijfsvoertuigen van minder dan 16 ton stegen met +42,70% in juni en met +25,15% (+124 eenheden) over het halfjaar. De in volume veel grotere markt voor bedrijfsvoertuigen vanaf 16 ton, groeide in juni met 43,52% en in het hele eerste semester met +24,36%, waardoor het voor deze voertuigen het sterkste semester is sinds 2019.

In juni gingen de inschrijvingen voor trekkers zelfs met 55,20% vooruit. Aanhangwagens daarentegen verloren wel terrein, 15,75% in juni en 15,03% in het hele semester. Een nuance bij de groeicijfers is dat die voor nieuwe personenwagens een nog veel explicietere stijging vertonen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement