UPS voorziet in het recent gepubliceerde driejarenplan een jaaromzet over twee jaar van 98 tot 102 miljard dollar en een winstmarge van 12,7 tot 13,7%. Vorig jaar presenteerde de pakketvervoerder een jaaromzet van iets minder dan 85 miljard dollar. De hogere omzet-en winstverwachting wordt vooral gevoed door de sterke groei van de e-commerce-markt. Opvallend daarbij is dat UPS het gevaar van webwinkel Amazon, dat een concurrerend pakketnetwerk aan het opbouwen is in de wereld, nagenoeg verwaarloost in de prognose.

Agility

DSV Panalpina heeft intussen zijn eerdere winstverwachting voor dit jaar naar boven bijgesteld en spreekt nu van een resultaat voor belastingen (ebit) van 11,75 tot 12,5 miljard Deense kroon voor het lopende boekjaar. Dat komt overeen met een bedrijfsresultaat van rond 1,6 tot 1,7 miljard euro. Eerder dit jaar was de Deense expediteur uitgegaan van een maximaal resultaat van 12 miljard kroon voor dit boekjaar.  Of in deze cijfers ook al de winst-en omzetcijfers van het over te nemen Agility zijn verdisconteerd, is niet duidelijk. DSV wil de overname (koopsom 3,5 miljard euro) dit najaar afronden.

Volgens DSV zijn de aanhoudende ‘sterke financiële prestaties‘ over het tweede kwartaal (dat eind juni wordt afgesloten) reden voor verder optimisme over het bedrijfsresultaat voor het lopende boekjaar. De Deense expediteur wijst er daarbij op dat de vraag naar transport hoog en is de capaciteit beperkt. Dat drijft de tarieven verder op. Aan die marktsituatie zal niet veel veranderen dit jaar, aldus de Denen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement