Grootste kraan ter wereld gepresenteerd in Gent

Hijsen

Langs het Kluizendok in de haven van Gent heeft kraanbedrijf Sarens de SGC-250 voorgesteld, de grootste torenkraan ter wereld, in zowel omvang als vermogen.

Deze kraan weegt 8.000 ton, heeft een hijsvermogen van 5.000 ton en zal worden gebruikt bij zware en complexe bouwopdrachten, vooral in de energiesector. Op een hoogte van 100 m kan ze nog altijd lasten tot 2.000 ton dragen. De kraan bereikt in volledige uitbouw een hoogte van 250 m. Ze kan over 360 graden draaien en bestrijkt een actieradius van 275 m. Door het gebruik van onder meer drukspreidingsmatten oefent ze nergens een hogere gronddruk dan 25 ton per m³ uit. Voor de aandrijving staan twaalf met elkaar verbonden motoren in.

Kerncentrale

Na keuring in Gent wordt ze gedemonteerd en per schip naar Engeland gebracht. Daar wordt ze vanaf april 2019 ingezet voor werkzaamheden aan de nieuwe kerncentrale van Hinckley Point. Het huurcontract loopt over een periode van vier jaar. Sarens verwacht dat de inzet van de SGC-ook noodzakelijk zal zijn bij de bouw van andere geplande Britse gebouwen voor nucleaire centrales.

De montage van de kraan in Gent nam wel zes maanden in beslag. Volgende montages zullen minder tijd vergen, maar toch nog altijd zes tot acht weken, doordat het precisiewerk is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Grootste kraan ter wereld gepresenteerd in Gent | NT

Grootste kraan ter wereld gepresenteerd in Gent

Hijsen

Langs het Kluizendok in de haven van Gent heeft kraanbedrijf Sarens de SGC-250 voorgesteld, de grootste torenkraan ter wereld, in zowel omvang als vermogen.

Deze kraan weegt 8.000 ton, heeft een hijsvermogen van 5.000 ton en zal worden gebruikt bij zware en complexe bouwopdrachten, vooral in de energiesector. Op een hoogte van 100 m kan ze nog altijd lasten tot 2.000 ton dragen. De kraan bereikt in volledige uitbouw een hoogte van 250 m. Ze kan over 360 graden draaien en bestrijkt een actieradius van 275 m. Door het gebruik van onder meer drukspreidingsmatten oefent ze nergens een hogere gronddruk dan 25 ton per m³ uit. Voor de aandrijving staan twaalf met elkaar verbonden motoren in.

Kerncentrale

Na keuring in Gent wordt ze gedemonteerd en per schip naar Engeland gebracht. Daar wordt ze vanaf april 2019 ingezet voor werkzaamheden aan de nieuwe kerncentrale van Hinckley Point. Het huurcontract loopt over een periode van vier jaar. Sarens verwacht dat de inzet van de SGC-ook noodzakelijk zal zijn bij de bouw van andere geplande Britse gebouwen voor nucleaire centrales.

De montage van de kraan in Gent nam wel zes maanden in beslag. Volgende montages zullen minder tijd vergen, maar toch nog altijd zes tot acht weken, doordat het precisiewerk is.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement