NewCold koopt Zweedse activiteiten Kloosterboer

Weg uit Scandinavië

De Nederlandse NewCold-groep neemt voor een onbekend bedrag per 1 maart de Zweedse activiteiten van branchegenoot Kloosterboer over.

Norway, Kloosterboer

De laatste maakte afgelopen december al bekend dat de activiteiten in Zweden werden geëvalueerd, gelijktijdig met de aankondiging dat de groep zich uit de Noorse markt terugtrok. Kloosterboer zegt nu dat Scandinavië niet langer een belangrijke ontwikkelingsmarkt voor de groep is, waardoor de verkoop van Kloosterboer Sweden een logische stap is na de verkoop van Kloosterboer Norway vorig jaar.

Vrieshuis

Het familiebedrijf is daarmee relatief kort aanwezig geweest op die markt. Het kocht in 2015 in het Noorse Moss een vrieshuis van 8500 vierkante meter met 20.000 palletplaatsen.  In het Zweedse Bjuv werd datzelfde jaar een nieuw volautomatisch vrieshuis van 74.000 palletplaatsen in gebruik genomen.

In een persbericht zegt Stephane Pluenet, directeur Automation van Kloosterboer dat de expansie in andere markten wel doorgaat. ‘Op verzoek van klanten worden op strategische locaties nieuwe panden gebouwd, van waaruit de groep het volledige scala aan diensten zal aanbieden’, aldus Kloosterboer. De groep heeft de afgelopen twee jaar vrieshuizen gebouwd in Lelystad, op nieuwe vrieshuizen in aanbouw in Rotterdam en Arras en Harnes, beide in Frankrijk.

Het vrieshuis in Moss is eveneens aan een concurrerend bedrijf verkocht, het Amerikaanse Lineage Logistics. Die zegt wereldwijd 5,4 miljoen kubieke meter koel- en vriescapaciteit te exploiteren, tegen 4,7 miljoen voor Kloosterboer. Newcold heeft, exclusief Bjuv, twaalf locaties, verspreid over Europa, de Verenigde Staten en Australië.

Lees ook: Kloosterboer verkoopt Noors vrieshuis, evalueert Zweden

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

NewCold koopt Zweedse activiteiten Kloosterboer | NT

NewCold koopt Zweedse activiteiten Kloosterboer

Weg uit Scandinavië

De Nederlandse NewCold-groep neemt voor een onbekend bedrag per 1 maart de Zweedse activiteiten van branchegenoot Kloosterboer over.

Norway, Kloosterboer

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding