Korpershoek kreeg de award uitgereikt door Thecla Bodewes, de havenondernemer van het jaar 2019. Tijdens de uitreiking vertelde zij dat de jury unaniem gekozen heeft voor Peter Korpershoek.

Bodewes citeert uit het juryrapport: ‘Peter Korpershoek is een vernieuwend denker, die commerciële doelen niet uit het oog verliest. Hij is ondernemend, recht door zee, toegewijd, bevlogen, een aanjager en innovator. Met zijn positieve inzet heeft hij een belangrijke rol gespeeld om de logistieke sector goed op de kaart te zetten binnen Regio Zwolle en daarbuiten.’

Coronameldpunt

Transportbedrijf Tielbeke, gevestigd in de regio Zwolle, is actief in distributie, warehousing en speciale transporten. Korpershoek is in het afgelopen jaar één van de aanjagers geweest van het ‘Coronameldpunt Logistiek’, aldus het havenbedrijf.

Dat meldpunt is opgericht met als doel vraag en aanbod naar medewerkers en middelen bij elkaar te brengen en er wordt meegedacht aan oplossingen voor knelpunten. Het havenbedrijf prijst Korpershoek ook om de vele vrije tijd die hij gestoken heeft in het oplossen van vraagstukken over human capital en business development.

Niet aan de zijlijn

Korpershoek: ‘Als Tielbeke hebben we bij de start van het havenbedrijf bewust gekozen om niet aan de zijlijn toe te kijken hoe dit zich zou ontwikkelen, maar om ons proactief in te zetten om de ontwikkeling van het havenbedrijf te versnellen en bij te dragen aan de logistieke versterking van de regio Zwolle. Deze prijs krijgt een mooie plek bij ons op kantoor.’

De vijfde editie van het jaarlijkse Havendiner vond voor het eerst online plaats, in verband met de geldende coronamaatregelen. Deelnemers aan het diner waren vertegenwoordigers uit de haven- en logistieke sector uit de regio, regionale en landelijke overheid, de grote zeehavens en andere betrokken instanties.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement