Ladingontvangers die hun containers binnen acht dagen ophalen, krijgen de komende drie maanden een bonus van honderd dollar per container voor overdag ophalen en 200 dollar voor ‘s nachts ophalen. De Franse lijn trekt 22 miljoen dollar uit voor de regeling, die moet helpen om de verblijftijd (dwell time) van de boxen op de terminals terug te dringen.

Verder gaat de rederij zijn basis in Los Angeles, Fenix ​​Marine Services, financieel ondersteunen om zijn openingstijden te verlengen, zodat containers 24/7 kunnen worden opgehaald. Volgens Ed Aldridge, president van CMA CGM Noord-Amerika, wordt alles uit de kast gehaald om de snelheid van de toeleveringsketen in Zuid-Californië te verbeteren.

Ondertussen hebben de besturen van de twee havens besloten om voorlopig geen toeslag van eveneens honderd dollar in te voeren voor containers die langer dan acht dagen op een terminal verblijven. Die is al twee keer aangekondigd en ook twee keer geannuleerd. Het Californische havenpaar besluit op 6 december of de toeslag alsnog wordt ingevoerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement