De walstroominstallatie wordt gebouwd op het terrein van Boskalis in de Waalhaven. De stroom komt bij twee ligplaatsen waar regelmatig schepen liggen die voor onderhoud of de voorbereiding van offshore projecten langskomen.

De beoogde opleverdatum van de walstroominstallatie is 1 juni 2023. De installatie levert 2 gigawatt groene stroom per jaar., afkomst van wind- en zonprojecten van Eneco. Daardoor wordt jaarlijks 1,6 kiloton minder CO2 uitgestoten, rekent Boskalis uit.

Walstroomstrategie

Het project is onderdeel van de walstroomstrategie van het Havenbedrijf Rotterdam en van de gemeente Rotterdam. Na de walstroominstallatie op de landtong Rozenburg voor offshore schepen van Heerema en de ferry terminal Stena Line Hoek van Holland wordt de Boskalis-locatie in de Waalhaven de derde walstroominstallatie voor zeeschepen in de haven van Rotterdam. Boskalis realiseert de netaansluiting in eigen beheer.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement