Elektriciteitsnet Rotterdamse haven vol, nieuwe aanvragen op wachtlijst

1.800 megawatt gevraagd

Het electriciteitsnet in de Rotterdamse haven is vol omdat bedrijven in de haven sneller dan verwacht overschakelen op het gebruik van elektriciteit ter vervanging van fossiele brandstoffen. Nieuwe aanvragen of aanvragen voor capaciteitsuitbreiding komen op een wachtlijst. Pas in de tweede helft van 2023 moet blijken of er ruimte kan worden gecreëerd door efficiënter gebruik, meldt netbeheerder Tennet. Uitbreiding van het net wordt in de daarop volgende jaren pas gerealiseerd.

Foto: ANP

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Elektriciteitsnet Rotterdamse haven vol, nieuwe aanvragen op wachtlijst | NT

Elektriciteitsnet Rotterdamse haven vol, nieuwe aanvragen op wachtlijst

1.800 megawatt gevraagd

Het electriciteitsnet in de Rotterdamse haven is vol omdat bedrijven in de haven sneller dan verwacht overschakelen op het gebruik van elektriciteit ter vervanging van fossiele brandstoffen. Nieuwe aanvragen of aanvragen voor capaciteitsuitbreiding komen op een wachtlijst. Pas in de tweede helft van 2023 moet blijken of er ruimte kan worden gecreëerd door efficiënter gebruik, meldt netbeheerder Tennet. Uitbreiding van het net wordt in de daarop volgende jaren pas gerealiseerd.

Foto: ANP

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen