‘Onder leiding van Rene de Vries is de Haven van Rotterdam nautisch altijd goed en veilig bereikbaar voor de internationale scheepvaart’, licht de VRC toe.

‘In tegenstelling tot andere omliggende havens, bleef de Rotterdamse haven ook toegankelijk voor schepen met besmette bemanningsleden aan boord. Hierdoor konden de betreffende bemanningsleden in medische centra behandeld worden. Bij het vaccinatieprogramma voor internationale zeevarenden was Rene de Vries een stuwende kracht. Ook is hij nauw betrokken bij diverse Port Welfare instanties.’

De penning werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse VRC diner. Daar overhandigden directeur Marco Tak en voorzitter Kees Groeneveld verder namens de VRC een cheque van 100.000 euro aan het nieuw te bouwen Havenervaringscentrum. De opvolger van Futureland zal in 2024 verrijzen op de Maasvlakte.

Bezoekers krijgen in diverse ruimtes alles te zien wat met de haven te maken heeft. Met dit centrum wordt gewerkt om het draagvlak voor het bestaan van de Rotterdamse haven bij relevante doelgroepen en stakeholders te behouden en vergroten.