In de jaren zestig werd al de oude Terdonkbrug al gesloopt en vervangen door de huidige veerdienst. Van de brug van Terdonk is op de westelijke oever van het kanaal nog steeds een deel te zien. Ook zijn de funderingen onder water nooit weggehaald. Twee daarvan vormen obstakels voor de scheepvaart. Baggerbedrijf Ghent Dredging gaat de restanten vanaf eind januari verwijderen. De funderingen worden met springstof verbrijzeld. Daarvoor worden in de pijlers gaten geboord waarin explosieven geplaatst worden. Deze werkzaamheden gebeuren in het kader van de baggerwerken van het kanaal.

De explosies vinden plaats vanaf tussen 6 en 10 februari. Vier dagen lang zal er telkens rond 15 uur een explosie zijn onder water. Tijdens die dagen kunnen zeeschepen en binnenvaartschepen tussen 6 uur ’s ochtends en 4 uur ’s middags niet passeren. Ook de veerdienst vaart niet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement