L’Ecluse bestaat uit de NV’s Transport L’Ecluse Dossche Logistics Services. L’Ecluse is opgericht in 1991 opgericht en groeide sindsdien uit tot een geïntegreerde logistieke onderneming. De groep biedt naast goederentransport toevoegende waardeactiviteiten aan, zoals het stuffen van containers en de op- en overslag van goederen.

Magazijnruimte

L’Ecluse is gevestigd in Evergem en beschikt over zes grote magazijnruimten en 1.586 vierkante meter aan kantoren ten westen van het kanaal Gent-Terneuzen. Katoen Natie beschikte al over 350.000 vierkante meter magazijnruimte aan de andere kant van het kanaal. Katoen Natie beschikte al over 550 trekkers. Door de overname komen er 38 stuks bij, naast 59 opleggers. In North Sea Port bezat Katoen Natie verder ook al een terminal in Terneuzen, met magazijnen, verpakkingslijnen en een silopark voor de opslag van plastics.

Intussen heeft de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) de overname van Mexico Natie door Katoen Natie goedgekeurd. In september 2022 hadden beide bedrijven de overname al aangekondigd. Mexico Natie werd opgericht in 1871 opgericht. Het was lang een nichespeler in houtbehandeling, maar groeide later uit tot een geïntegreerde, logistieke onderneming voor zowel opslag als transport. Mexico Natie is gevestigd in de haven van Antwerpen, grotendeels in de zone ten oosten van de Schelde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement