Voortaan kunnen geregistreerde vrachtwagenchauffeurs er de hen toegewezen containers ophalen met behulp van hun vingerafdruk. DP World werkt hiervoor samen met NxtPort, het digitale platform van de Port of Antwerp-Bruges. De logistieke partners voor het basisproject waren Katoen Natie en Van Moer.

Misbruik

Traditioneel worden containers op een terminal afgehaald door middel van een pincode, met risico op uitwisseling en misbruik. Met de introductie van vingerscans verhoogt DP World de veiligheid van het containervervoer door verouderde processen voor identificatie en afhaling te schrappen.

Vrachtwagenchauffeurs worden op NxtPort geregistreerd, waardoor ze containers kunnen ophalen als hun vingerafdruk matcht met de container in kwestie. Ook de douanestatus van de containers op Antwerp Gateway is in het platform opgenomen.

Antwerp Gateway past nu zijn systemen ver aan, zodat containers in de toekomst ook per binnenvaartschip en trein kunnen worden opgehaald met behulp van vingerscans. NxtPort rolt het systeem intussen uit op enkele andere Antwerpse haventerminals.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement