Producent Konecranes paste bij de bouw ervan de meest recente batterijtechnologie toe, zodat de e-straddle carrier meer dan vier uur continu kan rijden. Een oplaadbeurt duurt ongeveer 90 minuten. Tijdens de komende maanden gaat MPET evalueren hoe de containerlift presteert in live operaties, terwijl Antwerp Terminal Services (ATS) bekijkt hoe het materiaal verbeterd kan worden. ATS gaat ook andere factoren onderzoeken die nodig zijn om deze nieuwe technologie op te schalen.

Het onderzoek maakt deel uit van het Green Straddle Carrier-programma, waarin terminaluitbaters vier technologische paden evalueren om de koolstofuitstoot van hun voertuigen te verminderen in hun werkelijke omgeving: volledig elektrisch, waterstof, batterij/diesel en biobrandstof. De resultaten ervan bepalen welke technologie uiteindelijk wordt opgeschaald.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement