Rotterdam wil noodwet voor energieprojecten met stikstofuitstoot

brandbrief aan het kabinet

De gemeente Rotterdam roept het demissionaire kabinet op om met noodwetgeving te komen, zodat projecten die bijdragen aan de energietransitie kunnen doorgaan, ondanks de stikstof die vrijkomt bij de bouw. “Nieuwe projecten in de haven kunnen nu niet starten doordat er geen natuurvergunning is vanwege stikstofdepositie”, schrijven twee wethouders dinsdag in een brandbrief.

porthos-botlek
Foto: Port of Rotterdam

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Rotterdam wil noodwet voor energieprojecten met stikstofuitstoot | NT

Rotterdam wil noodwet voor energieprojecten met stikstofuitstoot

brandbrief aan het kabinet

De gemeente Rotterdam roept het demissionaire kabinet op om met noodwetgeving te komen, zodat projecten die bijdragen aan de energietransitie kunnen doorgaan, ondanks de stikstof die vrijkomt bij de bouw. “Nieuwe projecten in de haven kunnen nu niet starten doordat er geen natuurvergunning is vanwege stikstofdepositie”, schrijven twee wethouders dinsdag in een brandbrief.

porthos-botlek
Foto: Port of Rotterdam

Dit artikel verder lezen?

De koning wordt 57 jaar en NT trakteert:

Ontvang 57% korting op een Digitaal abonnement!

Abonneer nu