Vier uithalers aangehouden in Rotterdamse haven, jongste is 14

14, 15, 17 en 19 jaar oud

In de Rotterdamse haven zijn woensdagochtend vier uithalers aangehouden. Het gaat om drie Belgen van 14, 15 en 19 jaar oud, en een 17-jarige jongen uit het Noord-Hollandse Landsmeer.

De douane hield het viertal aan op een terminal op de Maasvlakte. Ze zijn overgedragen aan de politie. Uithalers worden ingezet door criminele organisaties om drugs uit containers te halen. Bijna altijd gaat het om cocaïne.

In 2022 werd in de haven van Rotterdam 46.789 kilo cocaïne onderschept door een speciaal team van douane, FIOD, politie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam. De totale vangst van 2023 is nog niet bekendgemaakt.

Vier uithalers aangehouden in Rotterdamse haven, jongste is 14 | NT

Vier uithalers aangehouden in Rotterdamse haven, jongste is 14

14, 15, 17 en 19 jaar oud

In de Rotterdamse haven zijn woensdagochtend vier uithalers aangehouden. Het gaat om drie Belgen van 14, 15 en 19 jaar oud, en een 17-jarige jongen uit het Noord-Hollandse Landsmeer.

De douane hield het viertal aan op een terminal op de Maasvlakte. Ze zijn overgedragen aan de politie. Uithalers worden ingezet door criminele organisaties om drugs uit containers te halen. Bijna altijd gaat het om cocaïne.

In 2022 werd in de haven van Rotterdam 46.789 kilo cocaïne onderschept door een speciaal team van douane, FIOD, politie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam. De totale vangst van 2023 is nog niet bekendgemaakt.