Overslag containers en chemie zwaar onder druk in haven Antwerpen

Alle segmenten gekrompen in 2023

De Europese economische recessie en wereldwijde geopolitieke spanningen laten zich voelen in Port of Antwerp-Bruges. De containeroverslag daalde vorig jaar met 7,2% naar 12,5 miljoen teu. Ook de chemische sector had een zeer mager jaar waarbij de overslag van chemicaliën zelfs met 8,1% kromp. ‘Alle segmenten zijn gedaald en dat gebeurt vrijwel nooit’, lichtte ceo Jacques Vandermeiren toe bij de presentatie van de jaarcijfers.

Alle segmenten zijn gedaald in 2023 en dat gebeurt vrijwel nooit. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Overslag containers en chemie zwaar onder druk in haven Antwerpen | NT

Overslag containers en chemie zwaar onder druk in haven Antwerpen

Alle segmenten gekrompen in 2023

De Europese economische recessie en wereldwijde geopolitieke spanningen laten zich voelen in Port of Antwerp-Bruges. De containeroverslag daalde vorig jaar met 7,2% naar 12,5 miljoen teu. Ook de chemische sector had een zeer mager jaar waarbij de overslag van chemicaliën zelfs met 8,1% kromp. ‘Alle segmenten zijn gedaald en dat gebeurt vrijwel nooit’, lichtte ceo Jacques Vandermeiren toe bij de presentatie van de jaarcijfers.

Alle segmenten zijn gedaald in 2023 en dat gebeurt vrijwel nooit. Foto: Shutterstock

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding