Geen verzwaring stroomaansluiting nodig bij elektrische kadekraan met vliegwiel

vangt piekbelasting op bij UWT

United Waalhaven Terminals (UWT) werkt sinds kort bij het empty depot in de Waalhaven met een elektrische kadekraan die is aangesloten op een vliegwiel. Het wiel vangt de piekbelasting op bij het hijsen, waardoor UWT geen verzwaring van de netaansluiting nodig heeft voor het elektrificeren van kadekranen. De kosten? Vijf ton. Het vliegwiel moet in zo’n 3 tot 4 jaar terugverdiend zijn.

Foto: NT / RK

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

Geen verzwaring stroomaansluiting nodig bij elektrische kadekraan met vliegwiel | NT

Geen verzwaring stroomaansluiting nodig bij elektrische kadekraan met vliegwiel

vangt piekbelasting op bij UWT

United Waalhaven Terminals (UWT) werkt sinds kort bij het empty depot in de Waalhaven met een elektrische kadekraan die is aangesloten op een vliegwiel. Het wiel vangt de piekbelasting op bij het hijsen, waardoor UWT geen verzwaring van de netaansluiting nodig heeft voor het elektrificeren van kadekranen. De kosten? Vijf ton. Het vliegwiel moet in zo’n 3 tot 4 jaar terugverdiend zijn.

Foto: NT / RK

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen