North Sea Port krijgt klap van -11% in goederenoverslag zeevaart

Wel spectaculaire groei in containervolume binnenvaart

Bedrijven in de havens van Vlissingen, Terneuzen en Gent zagen de zeevaartvolumes in 2023 met 11% afnemen tot 65,9 miljoen ton. Voor de overslag via de binnenvaart bleef de impact beperkt tot -5%. Wel zag North Sea Port het aantal containers in de binnenvaart 2023 met maar liefst 40% toenemen tot 2,6 miljoen ton ten opzichte van 2022. Volgens haven-ceo Daan Schalck is dat te verklaren door de komst van distributiecentra in het havengebied in de laatste jaren.

Het segment ro/ro kende een lichte stijging van 1%. Foto: North Sea Port

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding

North Sea Port krijgt klap van -11% in goederenoverslag zeevaart | NT

North Sea Port krijgt klap van -11% in goederenoverslag zeevaart

Wel spectaculaire groei in containervolume binnenvaart

Bedrijven in de havens van Vlissingen, Terneuzen en Gent zagen de zeevaartvolumes in 2023 met 11% afnemen tot 65,9 miljoen ton. Voor de overslag via de binnenvaart bleef de impact beperkt tot -5%. Wel zag North Sea Port het aantal containers in de binnenvaart 2023 met maar liefst 40% toenemen tot 2,6 miljoen ton ten opzichte van 2022. Volgens haven-ceo Daan Schalck is dat te verklaren door de komst van distributiecentra in het havengebied in de laatste jaren.

Het segment ro/ro kende een lichte stijging van 1%. Foto: North Sea Port

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding