Lichte stijging containervervoer voor Contargo Noord-Frankrijk

Uitbreiding verbindingen

Containervervoerder Contargo Noord-Frankrijk noteerde over 2023 een lichte volumestijging van 1,5 procent, ten opzichte van 2022. Dit komt mede door uitbreiding van het aantal verbindingen, zoals tussen de zeehavens Antwerpen en Rotterdam en de terminal in Dourges, nabij Lille. Dat maakt Contargo Noord-Frankrijk bekend.

Contargo in Valenciennes
Contargo, met terminal in Valenciennes, breidde het aantal verbindingen uit. (Foto: Contargo)

Het bedrijf richtte zich vorig jaar vooral op het uitbreiden van verbindingen, de inzet van een derde groot schip en het versterking van de positie van de haven in Valenciennes als regionaal knooppunt voor containervervoer over de binnenwateren.

‘In 2024 zullen onze investeringsinspanningen vooral gericht zijn op het koolstofvrij maken van onze transportactiviteiten’, aldus Gilbert Bredel, directeur van Contargo Noord-Frankrijk.

‘Nadat we onze binnenschepen hebben omgebouwd naar GTL, zullen we onze transportpartners aanmoedigen om hun wagenpark over te zetten naar vrachtwagens die op biobrandstof of gerecycled brandstof rijden. Onze groep zal in de toekomst ook elektrische vrachtwagens aanschaffen voor het gebruik op de Franse snelwegen.’

Contargo Noord-Frankrijk maakt deel uit de Contargo Groep met een netwerk van 24 containerterminals in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland en aanvullende locaties in Duitsland, Nederland, Belgie en Polen. In 2022 behaalde het bedrijf een jaaromzet van 711 miljoen euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Lichte stijging containervervoer voor Contargo Noord-Frankrijk | NT

Lichte stijging containervervoer voor Contargo Noord-Frankrijk

Uitbreiding verbindingen

Containervervoerder Contargo Noord-Frankrijk noteerde over 2023 een lichte volumestijging van 1,5 procent, ten opzichte van 2022. Dit komt mede door uitbreiding van het aantal verbindingen, zoals tussen de zeehavens Antwerpen en Rotterdam en de terminal in Dourges, nabij Lille. Dat maakt Contargo Noord-Frankrijk bekend.

Contargo in Valenciennes
Contargo, met terminal in Valenciennes, breidde het aantal verbindingen uit. (Foto: Contargo)

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 17,00 10,20 per login / per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk aanbieding