WDP wil bezit logistiek vastgoed uitbreiden tot vijf miljard euro

jaarcijfers

De Belgische ontwikkelaar van logistiek vastgoed WDP denkt in de komende vijf jaar zijn bezit aan panden uit te breiden tot een waarde van vijf miljard euro. In de periode 2019-2023 moet de portefeuille jaarlijks 10% groeien.

WDP behaalde vorig jaar een winst per aandeel van ruim 6 euro, 7% meer dan in het boekjaar 2017. Het dividend werd eveneens verhoogd met 7% tot 4,80 euro per aandeel. Het winstdoel is in het nieuwe groeiplan voor de periode tot en met 2023 verhoogd tot 8 euro per aandeel in dat laatste jaar.

Het fonds maakte vrijdag zijn jaarcijfers bekend. Het nettoresultaat steeg tot 328,8 miljoen euro. De portefeuille nam ruim 6% in waarde toe, met een bedrag van 208,3 miljoen euro. De portefeuille bereikte daarmee een waarde van ongeveer 3,6 miljard euro.

Bezettingsgraad

De bezettingsgraad van de panden steeg een fractie, van 97,4 naar 97,5%. De gemiddelde looptijd van de huurcontracten kwam op 5,8 jaar. De schuldgraad van het fonds daalde van 53,1 naar 51,8%. In het vierde kwartaal van vorig jaar investeerden WDP 100 miljoen euro in grondaankopen en in uitbreiding en vernieuwing van bestaande panden. Voor het gehele jaar bedroegen de investeringen ongeveer 350 miljoen euro.

In het vierde kwartaal werd in Breda (het Steenen Hoofd 44) negentigduizend vierkante meter grond aangekocht. In Hasselt, bij Zwolle, werd de bestaande vestiging van huurder Scania met tienduizend vierkante meter uitgebreid.

Roemenië

WDP timmert de laatste jaren vooral in Roemenië aan de weg. Bij Ploiesti werd in het vierde kwartaal een bestaande kavel van 23.000 vierkante meter met 10.000 vierkante meter uitgebreid. In Slatina, iets westelijk van Boekarest, werd 64.000 vierkante meter grond aangekocht. In het Oost-Europese land investeert WDP in totaal 141 miljoen euro op een areaal van 294.00 vierkante meter.

In Nederland heeft het bedrijf nu voor een oppervlakte van 165.900 vierkante meter aan projecten in uitvoering, onder meer voor huurders Bunzl, The Greenery, Wehkamp en Altrex. Voor Lidl wordt in Breda een pand van 55.000 vierkante meter ontwikkeld. De investeringen in Nederland bedroegen vorig jaar 112 miljoen euro.

WDP wil bezit logistiek vastgoed uitbreiden tot vijf miljard euro | NT

WDP wil bezit logistiek vastgoed uitbreiden tot vijf miljard euro

jaarcijfers

De Belgische ontwikkelaar van logistiek vastgoed WDP denkt in de komende vijf jaar zijn bezit aan panden uit te breiden tot een waarde van vijf miljard euro. In de periode 2019-2023 moet de portefeuille jaarlijks 10% groeien.

WDP behaalde vorig jaar een winst per aandeel van ruim 6 euro, 7% meer dan in het boekjaar 2017. Het dividend werd eveneens verhoogd met 7% tot 4,80 euro per aandeel. Het winstdoel is in het nieuwe groeiplan voor de periode tot en met 2023 verhoogd tot 8 euro per aandeel in dat laatste jaar.

Het fonds maakte vrijdag zijn jaarcijfers bekend. Het nettoresultaat steeg tot 328,8 miljoen euro. De portefeuille nam ruim 6% in waarde toe, met een bedrag van 208,3 miljoen euro. De portefeuille bereikte daarmee een waarde van ongeveer 3,6 miljard euro.

Bezettingsgraad

De bezettingsgraad van de panden steeg een fractie, van 97,4 naar 97,5%. De gemiddelde looptijd van de huurcontracten kwam op 5,8 jaar. De schuldgraad van het fonds daalde van 53,1 naar 51,8%. In het vierde kwartaal van vorig jaar investeerden WDP 100 miljoen euro in grondaankopen en in uitbreiding en vernieuwing van bestaande panden. Voor het gehele jaar bedroegen de investeringen ongeveer 350 miljoen euro.

In het vierde kwartaal werd in Breda (het Steenen Hoofd 44) negentigduizend vierkante meter grond aangekocht. In Hasselt, bij Zwolle, werd de bestaande vestiging van huurder Scania met tienduizend vierkante meter uitgebreid.

Roemenië

WDP timmert de laatste jaren vooral in Roemenië aan de weg. Bij Ploiesti werd in het vierde kwartaal een bestaande kavel van 23.000 vierkante meter met 10.000 vierkante meter uitgebreid. In Slatina, iets westelijk van Boekarest, werd 64.000 vierkante meter grond aangekocht. In het Oost-Europese land investeert WDP in totaal 141 miljoen euro op een areaal van 294.00 vierkante meter.

In Nederland heeft het bedrijf nu voor een oppervlakte van 165.900 vierkante meter aan projecten in uitvoering, onder meer voor huurders Bunzl, The Greenery, Wehkamp en Altrex. Voor Lidl wordt in Breda een pand van 55.000 vierkante meter ontwikkeld. De investeringen in Nederland bedroegen vorig jaar 112 miljoen euro.