Column – Pfas, zand erover?

sluipmoordenaar

Van de pfas-crisis lijken we even af te zijn. De in juli ingevoerde norm van 0,1 microgram pfas in elke kilo te verplaatsen grond, is verhoogd naar het achtvoudige. Daarmee schijnen de meeste grondverplaatsers en bouwers weer redelijk uit te komen. Die 0,8 microgram per kilo ligt volgens de onderzoekers van het RIVM nog steeds ‘ruim’ onder de risicowaarde voor mens, dier en plant.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Column – Pfas, zand erover? | NT

Column – Pfas, zand erover?

sluipmoordenaar

Van de pfas-crisis lijken we even af te zijn. De in juli ingevoerde norm van 0,1 microgram pfas in elke kilo te verplaatsen grond, is verhoogd naar het achtvoudige. Daarmee schijnen de meeste grondverplaatsers en bouwers weer redelijk uit te komen. Die 0,8 microgram per kilo ligt volgens de onderzoekers van het RIVM nog steeds ‘ruim’ onder de risicowaarde voor mens, dier en plant.

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu