Dat concludeert ShippingWatch op basis van een analyse van de kwartaalcijfers van de in Zwitserland gevestigde expeditiereus. Het bedrijf voerde aan het begin van het jaar een vacaturestop in en benadrukt dat ontslagen slechts ‘een heel klein deel’ van het totaalcijfer uitmaken. De afname was het sterkst in het derde kwartaal met een vermindering van 2.500 werknemers.

Natuurlijk verloop

Volgens het bedrijf is de overgrote meerderheid van de afname het gevolg van natuurlijk verloop, zoals pensioneringen, in combinatie met de vacaturestop. Ook zijn enkele bedrijfsonderdelen verkocht. Het bedrijf wil niet precies zeggen hoeveel mensen zijn ontslagen. Concurrent DSV heeft wel bekendgemaakt dat er onder druk van de coronacrisis 3.000 werknemers zijn ontslagen.

K+N is er in het derde kwartaal in geslaagd om de nettowinst op te krikken van, omgerekend, 200 miljoen euro vorig jaar tot bijna 250 miljoen dit jaar. De omzet daalde met 4% tot 4,7 miljard euro. Over de eerste drie kwartalen loopt de nettowinst met 538 miljoen euro nog 4% achter op vorig jaar en de omzet met 13,9 miljard ruim 6%.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement