Leden van evofenedex denken dat het herstel sneller kan dan nu het geval is. Dat komt onder meer door leveringsproblemen die de kop opsteken. ‘Er is een gebrek aan bepaalde grondstoffen, die bovendien fors in prijs zijn gestegen. Net als de kosten van het internationale containervervoer’, aldus Bart Jan Koopman, directeur van evofenedex.

Ook levertijden zijn sterk toegenomen. En er is nog altijd sprake van een tekort aan halfgeleiders en computerchips. ‘Soms moeten fabrieken zelfs een dag dicht omdat ze niet verder kunnen. Zo is het moeilijker voor bedrijven om te kunnen profiteren van de aantrekkende vraag’, zegt Koopman.

Volgens evofenedex is het voor bedrijven van belang dat ze verder vooruit plannen. Ook zouden ze een plan B moeten hebben voor als een leverancier niet of later pas kan leveren. Volgens de organisatie zullen de problemen ook nog wel even aanhouden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement